Het authentieke vakantiehuis Probuda ligt in het noordoosten van Bulgarije, 40 km ten zuiden van de Donau en de Roemeense grens en 150 km van Varna, aan de Zwarte Zee. Het ligt rustig aan de rand van het dorp Kostandenets, nabij het natuurgebied Rusenski Lom.

In het dorp Kostandenets vind je op loopafstand een paar cafeetjes en een winkeltje. Er is ook een goed restaurant op 10 km afstand, uitgebaat door een Belgische dame. Vanaf juni tot en met september kun je er elk weekend genieten van de Belgische keuken. Op 7 km, in Tsar Kolyan, is er een winkel die 24u op 24u open is en waar je nagenoeg alles kunt krijgen. In Tsar Kolyan vind je bovendien drie restaurants en een bank met geldautomaat.

Natuur en cultuur zijn rijkelijk aanwezig in de omgeving van het vakantiehuis. In een straal van 6 km rond het huis kan je meer dan 100 verschillende vogelsoorten waarnemen. Ook de culturele reiziger komt aan zijn trekken met toeristische en historische steden of sites als Veliko Tarnowo of de Middeleeuwse vesting te Cherven. Voor de liefhebbers zijn er ook wekelijkse marktjes met lokale producten en lekkernijen.

Vanuit het vakantiehuis vertrekken verschillende wandelingen, ook is het een ideaal gebied om te mountainbiken.