Fotoreis september.

In september worden de nachten al wat koeler, de zon komt niet zo hoog meer aan de horizon, ideaal om in het ochtendgloren op zoek te gaan naar locaties van waaruit we mooie landschappen kunnen fotograferen. De 4 x4 landcruiser zal ons naar de meest afgelegen plaatsen brengen. Ook hebben we de mogelijkheid om enkele landschapswandelingen te maken in het natuurgebied.

In de omgeving van het vakantiehuis beschikken we over een prachtige fotohut met poel. De zomers in Bulgarije zijn meestal droog waardoor vogels en sommige zoogdieren graag komen drinken. Appelvinken, grauwe vliegenvanger, grauwe klauwier en  zomertortel zijn meestal van de partij, ook bestaat de kans dat  jakhalzen komen drinken. Deze hut heeft meestal wel één of andere verrassing in petto.

Op enkele kilometers van het vakantiehuis zijn er nog 2 fotohutten , de zoogdierenhut waar we  kans maken op jakhals, ree, vos of hert en de hut voor aaseters die gelegen is tussen de rotsen waar we kans maken op raaf, roofvogels op trek en jakhalzen

Aangezien het in september nog warm is in Bulgarije zijn vlinders als blauwtjes en de luzernevlinders nog zeer actief. Maar top of the bill zijn zeker de bidsprinkhanen die nu overal te vinden zijn.

Wanneer er zich nog andere kansen voordoen kunnen we hier zeker tijd voor maken, bijvoorbeeld in de omgeving zijn er enkele visvijvers waar we kans hebben om zwarte ooievaars, grote zilverreigers, blauwe reigers, ijsvogels, waterrallen en jakhalzen te fotograferen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van mobiele fotohutten die ter plaatse aanwezig zijn.

Last but nog least, de spectaculaire bronst van de edelherten is begonnen. Tijdens de schemering of in de vroege ochtend weergalmt nu het gebrul van de herten. Vanuit de jeep of vanuit dekking maken we kans om herten te fotograferen in een prachtig landschap.

 

Maximum aantal deelnemers: 6

Prijs: 1450 € alles inbegrepen, behalve vliegticket en transfer van luchthaven naar vakantiehuis

Periode: 13/09/2022 tot  20/09/2022.